مجازات کپی طرح صنعتی

در قانون ایران در بند ( ب ) ماده ۲۸ قانون مصوب ۱۳۸۶ آمده است : حقوق انحصاری ناشی از ثبت طرح صنعتی عبارتند از : ساخت ، فروش و وارد کردن اقلام حاوی آن طرح صنعتی. یعنی با ثبت طرح صنعتی، طراح دارای حقوق انحصاری ساخت ، فروش و وارد کردن اقلام حاوی آن طرح صنعتی می گردد. بنابراین اگر کسی بخواهد از آن حقوق بهره برداری و استفاده نماید باید از مالک آن اجازه بگیرد. اگر کسی بدون اجازه مالک طرح صنعتی هر کدام از افعال فوق را انجام دهد، یا مرتکب عملی گردد که عادتاَ موجبات تجاوز آینده را فراهم آورد، قابل شکایت در دادگاه مربوطه می باشد.
دفتر وکیل برند در خصوص دعاوی طرح صنعتی خدمات تخصصی ذیل را ارائه می نماید:
• اقامه دعوای حقوقی در دادگاههای حقوقی به منظور ابطال گواهی نامه ثبت طرح صنعتی که به صورت غیر منصفانه و غیرقانونی و در تعارض با حقوق شما به نام شخصی دیگری ثبت شده است.
• طرح شکایت در دادگاههای کیفری جهت تعقیب و مجازات اشخاصی که به حقوق ناشی از ثبت طرح صنعتی شما تجاوز کرده و با هرگونه تقلید، شبیه سازی و کپی برداری از طرح شما کالاهای تقلبی به بازار عرضه می کنند.
• اقدام سریع و موثر قضایی جهت پلمپ و توقیف فعالیت و کالاهایی که به نحوی تجاوز به حریم قانونی طرح صنعتی شما نموده اند.
• طرح دعوی مطالبه خسارت و یا غرامت از اشخاصی که در مقام نقض حقوق طرح صنعتی شما بر آمده اند.
• قبول وکالت و دفاع در دعاوی کیفری و یا حقوقی مطرح شده علیه شما در حوزه طرح صنعتی.
• اعتراض سریع و به موقع جهت جلوگیری و ممانعت از ثبت طرح صنعتی توسط اشخاص ثالث، که به نوعی معارض با حقوق شما می باشد.
• اعتراض به تصمیمات غیر منصفانه اداره ثبت طرح صنعتی و کمیسیون ها.
مجازات کپی طرح صنعتی چیست
کپی برداری از طرح های صنعتی طبق قانون ثبت اختراع، طرح صنعتی و علائم تجاری جرم است. مجازات جرم کپی برداری از طرح صنعتی علاوه بر جبران خسارات وارده شامل جزای نقدی و حبس می باشد. نحوه شکایت از تخلف کپی برداری از طرح صنعتی، شکایت از طریق مراجعه به خدمات قضایی است. نحوه رسیدگی به مجازات جرم کپی برداری از طرح صنعتی در دادسرا و دادگاه کیفری می باشد.
مجازات کپی طرح صنعتی در قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری و در ماده ۶۱ این قانون در نظر گرفته شده است که به شرح ذیل می باشد:
“هر شخصی که با علم و عمد مرتکب عملی شود که طبق مواد (۱۵)، (۲۸) و (۴۰) نقض حقوق به شمار آید یا طبق ماده (۴۷) عمل غیرقانونی تلقی شود، مجرم شناخته شده و علاوه بر جبران خسارت به پرداخت جزای نقدی از ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا پنجاه میلیون (۵۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا حبس تعزیری از نود و یک روز تا شش ماه یا هر دوی آنها محکوم میشود”
یکی از مهم ترین موانعی که در راستای حمایت از مالکیت معنوی افراد وجود دارد ، آن است که اشخاص دیگر ، با کپی کردن طرح های صنعتی دیگران ، حقوق و مزایای مخترعان اصلی طرح های صنعتی را تضییع نمایند و به همین دلیل ، در طی سال های اخیر ، نیاز مبرمی به حمایت های قانونی از مخترعان و مبتکران طرح های صنعتی احساس شده است ؛ به نحوی که ایشان بتوانند به آسانی ، طرح های صنعتی خود را به ثبت برسانند تا دیگران ، از آن سوء استفاده نکنند .
لینک مرتبط : دعاوی علامت تجاری
اما قوانین حمایتی از اختراعات ، طرح های صنعتی و علایم تجاری ، زمانی کارایی خواهند داشت که ضمانت های اجرایی در خصوص جرایم ارتکابی این حوزه نیز وضع کرده باشند و به عبارت دیگر ، کپی کردن طرح های صنعتی ، قابل شکایت و رسیدگی در دادگاه بوده و پس از اثبات جرم کپی طرح صنعتی ، متخلف ، به مجازات های ذکر شده در قانون ، محکوم گردد . بنابراین ، پرداختن به مجازات کپی طرح های صنعتی و نحوه شکایت و رسیدگی به جرم کپی طرح صنعتی ، بسیار مهم است .